23 January, 2025

İEEE GTÜ Öğrenci Topluluğu Matematik Komitesi olarak ikincisi gerçekleştirdiğimiz DeepCon etkinliğimizi yoğun ilgiyle tamamladık! Veri biliminin arka plandaki işleyişi, yapay zekanın kullanım alanları ve makine öğrenmesinin nasıl bir süreç izlediğini anlatan konuklarımızla birlikte muhteşem bir etkinlik tamamladık.

Bu işin ehli olan değerli konuklarımızı biz araştırmacı öğrencileri bilgilendirmek ve soru işaretlerini gidermek maksadıyla okulumuzun Kongre ve Kültür Kırmızı konferans salonunda 22-23 Kasım tarihlerinde ağırladık.

Etkinliğin detaylarına ve konuklarımıza gelecek olursak; İki günün ajandası aynı olmak suretiyle, her biri 45 dakikalık oturum ve 15 dakikalık aralar olmak üzere 193 katılımcıyla 10.00’da başlayan etkinliğimizi çekilişlerimizle beraber 17.30da sonlandırdık.

İlk konuğumuz olan GE Power Senior Data Scientist Çağrı Kaplan, Görsel bilinç ve yapay zeka konularına değindi ve insan görüsü ile makine görüsünün karşılaştırmasını yaparak soruları cevapladı.

 

İkinci konuğumuz Arçelik Data Governance Manager Çağatay Özak, Arçelik şirketinin işleyişinden, vizyonundan ve misyonundan bahsederken bizlerle birlikte konu ile ilgili şekilde oyun oynatarak katılımcıları da dahil etti.

Üçüncü konuğumuz Lc Waikiki Director of Data Analytics Haydar Özler, ilk olarak kendisinden bahsedip tavsiyelerde bulunduktan sonra “Bir veri bilimcinin günü nasıl geçiyor ? “ başlığı adı altında konuşmasını sürdürüp son olarak gelen soruları yanıtladı.

Dördüncü konuğumuz Ekoton Fabrıcs Manufacturıng Executıon System Executıve Serdin Çelik, etkinliğimize online olarak katıldı. İlk olarak kendisinden ve çalışma kariyerinden bahsetti,  yapay zekanın uygulama birimlerine değindikten sonra katılımcılarımızın sorularını yanıtladı.

Beşinci konuğumuz, A-101 Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Sabri Kaya, makine öğrenmesinin çalışma şeklinde bahsetti ve yapay zekanın uygulanabilir olan alanlarını vurguladı

Altıncı konuğumuz Analythınx Chief Data Scientist Ahmet Melik Selçuk, etkinliğimize online olarak katıldı. Yapay zekanın hikayesinden ve geçmişinden bahsetti. Büyük şirketlerin yapay zekaya ve ekosisteme olan katkısından bahsederken son olarak veri bilimcilerin hayatlarından bahsetti.

Yedinci konuklarımız olan Koç Digital Data Scientist Anıl Boğ ve Data Analytics & Optimization Orkun Berk Yüzbaşoğlu, ilk olarak KoçDigital şirketinden bahsedilip bu alanda gereken yetkinliklerden bahsedildi. Makine öğrenmesinin genel konseptinden bahsedildi ve gelen sorular yanıtlandı.

Sekizinci konuğumuz Yapı Kredi Teknoloji Senior R&D Engineer Burak Bastem, YapıKredi’nin projelerinden bahsedip, makine öğrenimi ile ıslak imza yapılan projenin detaylarından bahsetti.

Dokuzuncu konuğumuz Çalık Holding Head of Data & AI Barış Abacı; kendisinden kısaca bahsetti, sunum konusu olan “Gerçek hayatta veri bilimi” adı altındaki sunumu üzerine veri bilimcilerin gerçek hayattaki zor olan arka plan işlerinden bahsetmiştir.

Birbirinden farklı çekiliş ürünlerimiz olan 1 adet mi band 5, 1 adet jbl kablosuz kulaklık, samsung galaxy tab a7, 1 adet jbl clip 3 taşınabilir hoparlör, 1 kişiye kariyer planlama ve ögrenci koçluğu, British centre, Truva atı eğitimleri çekilişi kazanan katılımcılarımıza verildi.

Molalarımızda ise kurabiye,çay gibi ikramlarımız oldu. Sponsorlarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.

Özveriyle çalışan ekibimize, değerli konuk ve katılımcılarımıza da teşekkür eder sizleri de bu ufukları açan bilgilendirici sonraki etkinliklerimize bekleriz!

Kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler  Youtube IEEE GTÜ hesabına bakabilirsiniz.

 

 

Araç çubuğuna atla